De juiste koers met je campagne​

Koerstrui in de kerk

Communicatie campagne Grote Kerk Breda

Aandacht voor je campagne

Hoe zorg je ervoor dat je met de juiste communicatie online en offline duidelijk zichtbaar bent voor je publiek én nationale pers aantrekt?

Contentvorm heeft Grote Kerk Breda ondersteund in de communicatie voor de tentoonstelling Koerstrui in de kerk. Na het opstellen van een duidelijk communicatieplan is een scherpe contentplanning ontwikkeld waarin de middelen afgestemd zijn op de juiste doelstellingen, doelgroep(en) en het budget.

Naast een offline campagne heeft Contentvorm Grote Kerk Breda ondersteund in de online berichtgeving. De rijke tentoonstelling met bijzondere wielertricots, een vol publieksprogramma, prachtige verhalen over deugden en zonden, een uniek ontwerp van Nederlandse modeontwerper Mattijs van Bergen en een nieuwe serie Exactitudes van Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek zorgden voor een enorme bron aan informatie. Hiermee hebben we in de tentoonstellingsperiode een uitgebreide contentkalender gemaakt waarin we volgers en wielerfans middels een continue berichtenflow enthousiasmeren voor de tentoonstelling. 

In de media

Het strategisch distribueren van je boodschap is belangrijk om de juiste media te bereiken. Ons team heeft door de journalistieke achtergrond ook een groot netwerk aan fijne relaties in deze wereld. Hierdoor kunnen we goed inschatten waar en door wie jouw nieuws opgepakt wordt.

Contentvorm ondersteunt dit project in het schrijven van persberichten, het distribueren hiervan en het organiseren van een persbijeenkomst die aantrekkelijk is voor lokale, regionale én landelijke pers. Tijdens de persbijeenkomst is ruimte gemaakt voor interviews. Waaruit mooie reportages gekomen zijn.

“De Grote Kerk van Breda, hier worden de komende tijd Wielergoden aanbeden. De Vuelta komt naar de stad.” – Joris van Poppel, verslaggever NOS Nieuws.

Omroep Brabant, BNdeStem en NOS Nieuws hebben een reportage gemaakt over de unieke tentoonstelling. De items zijn meerdere malen op het journaal en via de kanalen van Omroep Brabant en DPG media uitgezonden. De opening van de tentoonstelling heeft direct een groot en breed publiek bereikt. 

 

Televisie en radio

De finish!

Het event Koerstrui in de kerk is naar aanleiding van de La Vuelta georganiseerd. Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Daar is de nationale en internationale pers aanwezig.  Ook Contentvorm maakte een live verslag op locatie om het publiek mee te laten genieten van de bijzondere beelden ín de kerk!