Cultuur Breda groeit op LinkedIn

Relevante communicatie met de doelgroep

Dialoog met de doelgroep

Gemeente Breda wil met haar cultuurbeleid een impuls geven aan het maken, presenteren en beleven van kunst en cultuur. In al zijn verschijningsvormen, voor en door alle inwoners van Breda en de wijde regio.

Inzet social media

Om meer informatie te delen, de dialoog met de doelgroep aan te gaan en het netwerk actief uit te bouwen heeft Cultuur Breda ervoor gekozen om de doelgroep ook actief te informeren via LinkedIn. 

Contentplan

Na het vaststellen van de doelstellingen is er gewerkt aan een contentplan. Er is veel cultuur in de stad, maar Cultuur Breda is niet de ‘eigenaar’ van al deze mooie culturele evenementen. Op de pagina wordt relevant nieuws gedeeld voor de sector. Subsidiegelden, werkbezoeken en vernieuwde kunst in de vrije ruimte zijn enkele voorbeelden van onderwerpen waarover is geschreven. 

Het resultaat

Het kanaal is binnen drie maanden verdubbeld in het aantal volgers. Het bereik van de content is groter en er is veel meer engagement en contact met de doelgroep. De cultuurmakers in Breda zien de berichten van Cultuur Breda in continue stroom voorbij komen. Meer mensen worden bereikt en ze weten ook hun weg beter te vinden naar Gemeente Breda. 

Cultuur Breda